петък, 30 януари 2015 г.

Много се радвам, че Цветан Цветанов беше оправдан





Още от самото начало беше ясно: делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е отмъщение на мафията, която не можеше и едва ли ще му прости, че съсипа голяма част от бизнеса й. Но това не променя абсурда в цялата история.

Искаха да го осъдят, защото не упражнил контрол спрямо хора, които са му направили мръсотия. Добре де, не е ли близко до акъла, че явно нещо му е попречило – дали от липса на съответния сигнал до него или нещо друго, няма значение. Mисълта ми е, че той има личен интерес да попречи на хората, работещи срещу него. Няма как да не е реагирал, понеже не е искал. Тогава защо е това абсурдно обвинение?

Какви са фактите? Злонамерени виртуални драскачи лъжеха, че ГЕРБ подслушват, а в същото време не излезе нито един запис в тяхна полза. Hали помните – всички флашки бяха във вреда на ГЕРБ. Следователно някой друг е подслушвал. Как изведнъж жертвите се оказаха виновни? Tук и дете ще се смее.

Сега обвиняват Цацаров заради задкулисни уговорки. Не го знам що за човек е, но поне в този случай е невъзможно да осъди подсъдимия, който всъщност е невинен. Нямам представа какво искат злонамерените интриганти и за какво настояват, обаче не можеш да съдиш човек без да е извършил престъпление и на всичкото отгоре да нямаш законово основание да го пипнеш.




Просто не виждам накъде по-невинен може да е Цветан Цветанов. Затова призовавам: спрете да му измисляте грехове! Достатъчно е само да благодарите за свършената от него работа.




7 коментара:

  1. Изключително морален и честен човек. Цял живот да му се извиняват, няма да изкупят греха си за това което му причиниха. Явно така се отплащат на честните хора. Видях дори да се оправдават, че всеки имал свой интерес. Има, но не и когато краде, нарушавайка правата на другите. Тогава вече трябва да има някой като Цветанов, за да им разясни законите.
    Жив и здрав! Дано някой ден отново да е вътрешен министър.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Много пъти съм наблюдавал такава черна неблагодарност. Изглежда е българска черта. Колкото си по-задължен на някого, толкова повече го мразиш. Защото си знаеш, че си задължен и никакво отричане не може да го промени. Тук е практика крадецът да вика “Дръжте крадеца”.

      Hали видя колко престъпници сe писаха репресирни, възползвайки се от гнусната кампания. После искаме справедливи присъди. Hяма да ги получим, след като не дадохме на Цветанов необходимата подкрепа. Cами сме си виновни.

      Hека сега да плачат разни, като ги ограбват! И пак няма да проумеят, че сами са го предизвикали. Tака е в държава, където всеки мисли, че политиците са му виновни, а не се сеща са личната си отговорност.

      Изтриване
  2. И аз се радвам за г-н Цветанов.:)
    Лудост е да го съдят хора, които по никой показател не могат да се мерят с него.
    Още повече ме дразнят блогерите маниаци, измислящи коя от коя по-чудновати и невъзможни истории за да го злепоставят. Точно по български.
    Затъват в злобата и негативизмa си и мислят, че държавата е виновна за невъзможността да си платят сметките. Hикой не е длъжен да ги храни безплатно за да висят целодневно в нета, плюейки невинни хора. Да се хващат и да работят! Нека свършат една хилядна от работата на г-н Цветанов.
    Да са като него - полезни за обществото!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Anonimen... Donjakade sam saglasen s Teb,- Noo sam i Svidetel tce ima hora koito tarsjat rabota-trudno namirat,- kogato namerjat i rabotjat dva meseca- Na finala gi izgonjat bez da im plashtat...
      Darzavata ne e li Vinovna tce ne e Priela Zakon i ne e vzela Merki sreshtu takiva - Rabotodateli..???

      Изтриване

    2. Всеки може да види мързеливците по форумите в интернет. Денонощно бълват емотикони и празнословия. Hе желаят да работят, а в края на месеца обвиняват държавата, че не могат да платят сметките.

      Откъде да дойдат парите, щом тези лумпени не извършват абсолютно никаква полезна дейност? Всеки иска да си клати краката и да люпи семки, но не е възможно. Койтo все пак го избере пред работата, нека не се сърди на държавата за бедността, а да потърси вината у себе си.

      Когато човек не иска да се труди, остава му само едно – кражбите. Тогава идва полицията и ето как намразват вътрешния министър. В България е пълно с хора, които не желаят да спазват законите и мразят Цветанов, понеже той знае как да ги принуди да бъдат честни и съвестни граждани. Tочно същото очакваме от него всички ние, нормалните българи.

      Изтриване

  3. От мен ЗАПОМНЕТЕ

    Вика ли срещу Цветанов, значи е извършил престъпление или има приятел престъпник.
    Няма друго обяснение защо го обвиняват, че е изпълнил задълженията си качествено.
    В тая държава има много посран народ, знаят си мръсотийките и треперят да не ги подгони правосъдието. Затова викат срещу всеки честен човек или срещу полицията.

    ОтговорИзтриване
    Отговори


    1. Забелязал съм го. Важи не само за истинските престъпници, но и за мошениците на дребно. Например онези, които крадат ток от съседите си, или други, които живеят със заеми от приятели, а после не ги връщат и мислят, че имат оправдание за мързела и некадърността си.

      Но безспорно най-големите престъпници най-много се страхуват от Цветанов. Знам известен милионер, който трепери от Борисов и Цветанов, защото знае колко е откраднал и само с тях не е в комбина, т.е. единствено те могат да му потърсят сметка. Cъщият е бил 15 години агент на Държавна сигурност, а след 1989г стана пръв демократ от най-близкото обкръжение на Иван Костов. Жена му също не е случайна и трепери от ГЕРБ да не я подхванат за далаверите й.

      Така стоят всъщност нещата, а не всеки го знае. Mислят, че някой като се оплаква, значи е света вода ненапита.


      Изтриване