сряда, 23 април 2014 г.

Видях потресаваща манипулация

Комунистическите публикации по принцип са елементарни, нелогични и простовати. Затова се зачетох в една по-различна, т.е. добре развита, което я прави опасна, защото лесно ще обърка представите на някой млад или необразован човек.

Още в самото начало авторът отсича: онези, които не обичат Русия, са платени или глупаци. Това, разбира се, е контраудар, понеже много отдавна комунистите са хванати в ползването на платени форумни драскачи. Доказано е, а гафовете им продължават до днес. За умствените им качества няма да говоря – известно е, че за да просъществува диктатура като комунистическата, интелигентните хора трябва да бъдат елиминирани по един или друг начин, а на преден план да излязат по-ограничените, т.е. лесните за манипулиране. Поради тази причина отдавна спрях да търся интелигентен комунист.

След очевидната провокация в началото на споменатия постинг, веднага последваха разбиващи коментари и куп въпроси. Авторът отначало ги пускаше, но като се събраха прекалено много неудобни, на които не е могъл да отговори, бързо започна да трие.

Например попитаха го защо дъщерята на Путин е в Холандия, след като според него западният свят е пред разруха, а в Pусия цъфти райски живот. Естествено, не отговори, а отвърна с контравъпрос “Защо пък не?” Няма как да признае, че мизерията е в Pусия, като същевременно самите руснаци се натискат да отидат на запад. Ако са верни твърденията му за охолството, донесено от Путин, тогава дъщеря му щеше да е при него. Обаче комунистите не обичат логиката и голите факти, понеже ако ги отчетат, трябва да забравят за любимата си идеология.

Щях да го напиша като отговор под онази публикация, но авторът побърза да предупреди всички, забележете: нямало да пуска коментари, които не включват любов и уважение към Pусия и в частност към Путин. Tук направо онемях и вече бях убеден, че авторът е не само глупав, но и психично болен. Как да изпитваш любов и уважение към държава, която половин век е тормозила родината ти?
В свой коментар платеният драскач обяснява: дели хората на нормални и русофоби. Значи според него е нормално да обичаш душманина си. Класика: лудият мисли другите за луди. Имаше още умопомрачителна словесна акробатика. Например според него навикът на руснаците да крадат чужда територия и материални постижения не бил престъпление, а показвал колко са отворени към света и с удоволствие приемат чуждото. Твърдеше го сеpиозно. За пръв път виждам подобно нагло оправдаване на престъпления.

Това ми беше достатъчно. Спрях да чета и си пожелах този автор по-скоро да бъде прибран в психиатрията.

7 коментара:

 1. Това беше вледеняващо!
  Като крадеш, значи си отворен към другите. Приобщаваш чуждото.
  Стряскащо безочие!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Така може да се оправдае всеки крадец.

   Изтриване
 2. Уважение към Путин, към този престъпник?:)) И любов даже. А нещо еротично не иска ли:)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не е изключено да има и еротични фантазии. Не би ме изненадало от човек с такива перверзни изкривявания.

   Изтриване
 3. Абе,защо всички платени демократични драскачи мислите че руснак и комунист е едно и също?!?Или Българин,който симпатизира на Русия е комунист...Не!Напротив!Ненавиждам комунистите!Но мразя платените американски лизачи и некомпетентни драскачи опитващи се да разсъждават!

  ОтговорИзтриване
 4. Хм, ако смятате че Янките са по добри........ Всяка една световна сила го прави. Вие виждате само и единственно Путин, ми какво правят американците? То, не бе Виетнам, не бе Ирак, не бе Авганистан, да не говорим за Колумбия, Панама ..... При тях многоточието е безкрайно. Мога да кажа само едно, браво на Путин, че се опитва да възроди тази страна по един или друг начин. Вие мислете каквото си искате, и коментирайте, както си искате, това е демокрацията, не забравяйте обаче, че България в сегашният си вид е творение на Америка и ЕС ,а не на Русия. Не знам какво ще направи Русия за България, но виждам в момента какво са направили за нас НАТО и сие. Разруха и след разрухата пак разруха. Всички съдите социализма... я се огледайте и забележете разликата. Неработеща индустрия ,която бе на едно от световните нива. Хора имащи работа и спокойствие, крииналитет почти нулев. Но какво да ви говоря, на вас, лаиците... то вие сте разбирачи. С какво е по добра вашата пропаганда, от тая която, защитава интересите на Русия. Хитлер е казал, Работата , те прави свободен... може би и да е бил прав. Сега имате свобода, да драскате колкото си искате, ама си нямате работа. И запомнете го, никой, на никого с нищо, не е длъжен. Всеки мисли , само за себе си. Това и прави Путин в момента.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Вярваш ли на всичко това, което си написал?
   Един пример: нямало престъпност при условие, че самата държава беше престъпник, който убиваше хора заради правото им на мнение. Какво повече да говорим за "несъществуващата" престъпност преди 1989г и въобще за всички измислици, написани от теб? Затова ви е нужна информационна завеса - ако хората научат истината, няма да остане нито един в тоталитарна комунистическа държава.

   Изтриване